290 станаха задържаните в трите дни на размирици в Хамбург

...
290 станаха задържаните в трите дни на размирици в Хамбург
Коментари Харесай

Поредна размирна нощ в Германия: В Хамбург е като след война

290 станаха арестуваните в трите дни на безредици в Хамбург по време на срещата на върха на Г-20. Ранени са 213 представители на полицията. Няма информация какъв брой протестиращи са потърпевши, добавя Франс прес.

Въпреки че срещата на върха завърши през вчерашния ден, за трета поредна нощ в града имаше конфликти сред стачкуващи и служители на реда, съобщи Франс прес.

Протестиращите се събраха в квартала Шанцен, считан за локален бастион на радиалната левица. Въоръжени с бутилки, те нападнаха и палиха коли. Полицията употребява водни оръдия и сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите.

" Репутацията на Германия в очите на интернационалната общественост тежко ще пострада поради събитията в Хамбург ", отбелязва Зигмар Габриел и добавя, че насилието не би трябвало да остане безнаказано. По думите на немския министър на външните работи безредиците в Хамбург по време на срещата на Г-20 оказват единствено отрицателно въздействие на репутацията на Германия пред света. Това мнение той изрази в обява в немския в. " Билд ам зонтаг ".

Габриел споделя, че тези, които са провокирали това принуждение, нямат нищо общо с лявата идеология и нейните претекстове, а просто са пристигнали от цяла Европа в Хамбург, с цел да правят принуждение. Зигмар Габриел показва вяра, че ще има съдействие сред Берлин и неговите интернационалните сътрудници в битката с левите радикали, прецизира bTV.

При размириците в Хамбург в четвъртък против петък и петък против събота пострадаха над 200 членове на силите на реда и бяха задържани над 60 екстремисти. " Необходимо е срочно да се сътвори общоевропейска група за следствие на тези закононарушения. Демократичните и правови страни би трябвало да потвърдят, че са способни да защитят себе си ", добавя той.





















Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР