29 на сто от структурата на общия доход заемат пенсиите,

...
29 на сто от структурата на общия доход заемат пенсиите,
Коментари Харесай

Доходите от пенсии растат

29 на 100 от структурата на общия приход заемат пенсиите, а най-голям дял - 58,5 на 100 – работната заплата. Едва 5 на 100 от прихода идва от независима претовареност. Това демонстрират данните на Национален статистически институт за второто тримесечие на тази година.

В номинално изражение приходите от работна заплата се усилват с 13,5% на годишна база, а от пенсии - с 13,7%. Доходите от независима претовареност обаче понижават с 5,5 на 100. Доходите на семействата в страната порастват по-бавно от разноските, демонстрират още данните. Докато заплати и пенсии са се нараснали с 11,6%, то разноските - с 20,3%,. Статистиката демонстрира, че през интервала април - юни междинният приход на едно лице в домакинство доближава 1894 лв., а разноските към този момент са 1666 лв..

Основната част от разноските са за храна и безалкохолни питиета (30,8%), за жилище (16,9%) и за налози и обществени осигуровки (14,2%). С 13,1% понижава и размерът на приходите от обществени компенсации и помощи, демонстрират още данните на Национален статистически институт. Разходите за храна и безалкохолни питиета, които има максимален дял в разноските на семействата, се усилват с 13,4%, а за облекло и обувки - съвсем два пъти. Разходите за налози и обществени осигуровки също имат нарастване - с съвсем 13 на 100.

От данните на Национален статистически институт за потреблението се вижда, че на годишна база се покачва потреблението на плодове и зеленчуци, месо и прясно мляко. Намалява потреблението на захар, а без смяна остава потреблението на олио и яйца. Почти без смяна е и потреблението на самун и тестени произведения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР