29 гола в 33 финала – това e статистиката на

...
29 гола в 33 финала – това e статистиката на
Коментари Харесай

Меси търси гол №30 във финали срещу любим съперник

29 гола в 33 финала – това e статистиката на суперзвездата на " Барселона " Лионел Меси преди дуела за Купата на краля в събота.

В този мач аржентинецът ще търси юбилеен гол №30 в кариерата си във финали във всички шампионати и то против една от обичаните си жертви - " Атлетик " Билбао.
Снимка: Reuters
" Лъвовете " в никакъв случай не са отървавали кожата, когато са се изправяли лице в лице с Лео в спор за Купата на краля. В 3 мача аржентинският талант е отбелязал 4 гола.

Терорът на Меси против " Атлетик " стартира през 2009 година, когато той вкарва първия си гол във финали с фланелката на " Барселона " точно против баските при успеха на отбора му с 4:1.

3 години по-късно двата отбора още веднъж се сблъскват в спор за един от най-ценните титли в Испания. " Барса " печели с 3:0, а Меси бележи още веднъж.
Снимка: Reuters
Кулминацията на шоуто на аржентинеца е във финала за Купата на краля през 2015-а година, когато на два пъти пронизва " Атлетик ". При първото попадение Меси потегля с топка в крайници от центъра на терена, преодолява поредно четирима противникови футболисти и най-после вкарва в мрежата на Горка Ираисос. Невероятното осъществяване остава в историята като едно от най-хубавите.
Снимка: Reuters
В " Атлетик " Билбао пък ще се надяват да се повтори сюжетът от тазгодишния край за Суперкупата на Испания. През януари " лъвовете " надиграха " Барселона " с 3:2 в същински трилър с продължения, а в самия завършек на мача Лео Меси бе изпъден за удар без топка против Асиер Виялибре.

Дали Меси ще продължи головата си серия против баските, или " Атлетик " Билбао ще завоюва първа Купа на краля от 1984-а година насам? Ще разберете във финала за Купата на краля, който ще бъде излъчен онлайн в ефира на bTV Action в събота от 22:00 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР