29-годишният Светослав С., предаден на съд от Окръжната прокуратура в

...
29-годишният Светослав С., предаден на съд от Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

10 години затвор за 29-годишен мъж без книжка, предизвикал катастрофа с жертва в Добрич

29-годишният Светослав С., предаден на съд от Окръжната прокуратура в Добрич за това, че при ръководство на моторно транспортно средство е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Г.С. на 20 година, като е избягал от местопроизшествието и е управлявал моторното транспортно средство без да има нужната за това дееспособност, бе наказан от състав на Добричкия областен съд на 10 години отнемане от независимост.
На 17.02.2019 година рано сутринта Светослав. С. дружно с потърпевшия Г.С. и още две лица, откакто направили кражба на кабели от трафопост, се качили в лек автомобил „ Сеат “, добит от подсъдимия предния ден, и потеглили по околовръстния път на Добрич в посока село Житница, като автомобилът бил ръководен от Светослав С., който бил недееспособен. Подсъдимият, управлявайки автомобила с несъобразена с пътните условия скорост, изгубил надзор, последвал удар в бордюра, след което колата се преобърнала. Вследствие на пътнотранспортното произшествие потърпевшият получил пострадвания и бил в тежко положение. Подсъдимият го отвел, носейки го на тил, и го оставил в бункер, намиращ се в региона на Авиобаза-Добрич. Вместо да потърсят навреме здравна помощ за него, подсъдимият и другите две лица си тръгнали, а автомобилът останал на местопроизшествието.
Около час по-късно, инцидентен минувач подал информация на тел.112 за намиращ се по околовръстния път на Добрич аварирал автомобил. Вследствие на извършените оперативно-издирвателни мероприятия било открито едното от лицата, които са пътували в автомобила, което отвело полицейските чиновници в бункера, където бил оставен потърпевшия. Той бил открит в извънредно тежко положение, само че жив, и бил навреме превозен в болничното заведение в Добрич. Въпреки оказаната на потърпевшия в болничното заведение здравна помощ и заради тежките увреждания по него, той умрял.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР