29-годишният Стефан Шикеров е мъжът, арестуван и обвинен за палежа

...
29-годишният Стефан Шикеров е мъжът, арестуван и обвинен за палежа
Коментари Харесай

Първи думи на мъжа, обвинен за палежа на бус на МВР

29-годишният Стефан Шикеров е мъжът, задържан и упрекнат за палежа на полицейски бус в нощта на футболния митинг против БФС в София. Софийският апелативен съд постанови през вчерашния ден той да остане под домакински арест.

Пред съда младият мъж съобщи, че при ареста е обичай с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените. Беше показано и здравно за контузиите – бил е прегледан от доктор в ареста и са открити контузии от побой.

Той към момента няма електронна гривна, каквато би трябвало да му сложат, с цел да го управляват дали съблюдава мярката „ домакински арест “.

Ето и неговата версия за случилото се на 16 ноември: „ Съпругата ми имаше рожден ден и просто взех решение да изляза, с цел да я изненадам за рождения ден. И просто попаднах в навалица протестиращи, откъдето прекосих. Реших да позвъня на моята брачна половинка, тъй като не знам доста добре София. Исках да ме ориентира от кое място да мина, с цел да хвана метрото. По време на диалога с моята брачна половинка – изискали сме разпечатка от оператора, с цел да се види от какъв брой до какъв брой часа сме говорили – тя ме упътваше от кое място да мина… На бул. „ Левски “ видях група служители на реда и изчакахме сигнал да преминем през самия път. Един чиновник на реда уточни с ръка да прекосяваме. Мен внезапно ме спря за инспекция – за документи за идентичност. Аз най-учтиво отидох при него, бръкнах в джоба, с цел да си извадя документите и оттова ме бутна сред още към 10 души и се стартира свиреп побой “.

Младият мъж споделя, че даже не желае да си спомня за претърпяното в този миг. Твърди пред БТВ, че са го били най-малко 7 униформени, удряли го с палки и с кубинки. Съдебен доктор е открил, че има раздран мускул в региона на таза и увреждане на слуха.

Стефани Шикеров е безапелационен, че няма нищо с общо с палежа на буса, за който го упрекват. Твърди, че има записи от камери и очевидци, които удостоверяват, че не той е запалил буса.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР