29-годишната неправоспособна водачка Розалина М. получи осъдителна присъда от състав

...
29-годишната неправоспособна водачка Розалина М. получи осъдителна присъда от състав
Коментари Харесай

Осъдиха неправоспособна водачка, причинила смъртта на пешеходец във Варна

 29-годишната неправоспособна лидерка Розалина М. получи неоправдателна присъда от състав на Варненския областен съд, който я призна за отговорна за причиняване по несъобразителност гибелта на пешеходец на пешеходна пътека. Делото се прегледа при изискванията на кратко правосъдно разследване, откакто подсъдимата призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Съдът й наложи наказване 4 години и 6 месеца отнемане от независимост, които понижи с една трета поради съкратената правосъдна процедура, като й наложи наказване 3 години отнемане от независимост, чието осъществяване бе отсрочено на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс с изпитателен период от 5 години.

Престъплението по член 343, алинея 3, писмен знак “б “ от Наказателен кодекс е осъществено на 6 септември 2018 година При ръководство на автомобил " Мерцедес “ подсъдимата Розалина М. нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и на пешеходна пътека предизвикала гибелта на 84-годишен пешеходец. По време на следствието се оказало, че лидерката ръководи автомобила, без да има нужната дееспособност. 

В тежест на наказаната са и направените по делото разходи в размер на 950 лв..

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР