29-годишната жителка на американския щат Ню Мексико получи инсулт след

...
29-годишната жителка на американския щат Ню Мексико получи инсулт след
Коментари Харесай

Медсестра отиде на масаж и преживя ужасяващ кошмар

29-годишната жителка на американския щат Ню Мексико получи инсулт след посещаване при мануален терапевт, съобщава Unilad.

Марая Бонд потърсила услугите на хиропрактор през април 2021 г.  Младата жена, която е зъболекарска здравна сестра, страдала от вдървеност в региона на врата и се надявала, че специалистът ще облекчи положението й. 

По време на процедурата хиропракторът извил рязко врата на пациентката.

А когато Бонд се изправила, внезапно силно се замаяла.

“Изпука и в двете направления. Бях гледала клипове на хиропрактори и си помислих, че пукането е обикновено, само че когато се изправих, получих зашеметяване. Стана ми неприятно. Не можех да спра да бълвам, непрекъснато ми се гадеше ”, спомня си тя.

След известно време Бонд почувствала и изтръпване на ръката. Наложило се да бъде откарана по неотложност в болница. 

“Отне няколко часа, преди лекарите да съумеят да схванат какво не е наред. Бях трансферирана с кола за спешна помощ в друга болница, където ми направиха компютърна томография и потвърдиха, че имам инсулт. 

Лекарите открили, че по време на операцията се е спукала артерия и се е нарушил притокът на кръв към мозъка. 

В продължение на пет дни американката останала в болничното заведение под наблюдаване.

“Първият ми инсулт беше мозъчен и лекарите споделиха, че евентуално съм получила мини инсулт, защото имах странни чувства в краката си. Бяха доста комплицирани, тъй като това не беше всекидневно за инсулта, който имах, тъй че споделиха, че евентуално съм имала два ”, сподели тя.

Марая се подложила на физиотерапия, с цел да се научи още веднъж да ръководи тялото си.

“Не можех да вървя обикновено и да движа ръцете си, когато се храня. Чувствах се като дете. Беше доста необичайно: мозъкът ми беше добре, само че не можех да направя нищо ”, споделя тя.

След няколко месеца лекуване Бонд съумяла да се възвърне изцяло, а през юни 2022 година след обзор при неврохирург станало ясно, че артерията най-сетне е зараснала.

За да избегне всевъзможни затруднения, до края на живота си Марая ще би трябвало да пие аспирин. 

След преживения смут тя е безапелационна, че повече в никакъв случай няма да посети мануален терапевт. Сега тя желае да предизвести допустимо най-вече хора за рисковете, които крият сходни процедури. /jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР