29-годишна родилка от село Водно е починала вчера сутринта в

...
29-годишна родилка от село Водно е починала вчера сутринта в
Коментари Харесай

Близки на починалата родилка обвиняват лекар за трагедията

29-годишна родилка от село Водно е умряла през вчерашния ден сутринта в центъра за Спешна помощ в Дулово. Днес дамата е трябвало да роди третото си дете с планувано секцио, само че е изпаднала в клинична гибел. По време на бременността си Джеврие Юнуз не е имала недоволства.

През нощта в понеделник ѝ прилошало и околните ѝ незабавно подали сигнал до 112. Линейката от Дулово пристигнала за броени минути.

„ Бърза помощ направиха нещо да оказват помощ, само че там са единствено дежурни. На повикване след това започнаха да идват доктори, сестри, въпреки всичко загуба на време ", сподели пред Българска национална телевизия свекъра на родилката Ердинч Мехмед.

„ Състоянието се е влошило внезапно, медицинският екип е оказал реанимационни дейности, оказана е помощ, само че все пак тя е умряла, както и плодът, който е носела ", прецизира Ивелин Чафаланов от Окръжна прокуратура - Силистра.

Близките на Джеврие се съмняват, че бебето е било преносено. Назначена е аутопсия, която да обясни повода за гибелта. По думите им бебето е било на 10 месеца. Майката пък била умряла от вътрешен кръвоизлив.

„ Ние изследваме безусловно всичко, което може да докара до тази гибел. Нямаме данни на този стадий, че по отношение на нея е упражнено принуждение ", съобщи Ивелин Чафаланов.

Ако се потвърди, че младата жена е умряла поради лекарска неточност, законът планува от 1 до 6 години отнемане от независимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР