29-годишен беше признат за виновен, че на 23 април миналата

...
29-годишен беше признат за виновен, че на 23 април миналата
Коментари Харесай

Осъдиха млад готвач за пазар на сьомга и скариди

29-годишен беше приет за отговорен, че на 23 април предходната година, за да набави за себе си имотна полза, посредством замяна на етикети с бар-код за тип и цена на артикули, възбудил подвеждане у касиер във варненски супермаркет, че купува артикули от доста по-евтин тип, вместо фактически изнесените през касовата зона.

На посочената дата подсъдимият сложил в пазарската си количката огромни опаковки филе от сьомга, сурови скариди и пакет луканки от избрана марка, като в това време подменил етикетите им с предлагани в магазина сходни по тип артикули, само че на по-ниска цена. На път към касите той натрупал в количката си и редица други артикули, който възнамерявал да заплати на действителната им стойност.

Касиерът маркирал всички артикули на лентата и подсъдимият заплатил отразената в касовия бон обща сума от към 39 лв.. По този метод подсъдимият на процедура заплатил близо 124 лв. по-малко от дължимото. Охранител в комерсиалния обект забелязал съмнителни дейности с етикетите, по тази причина директно след заплащането изискал да ревизира закупената стока, при което подсъдимият хукнал към изхода на магазина и бил арестуван със съдействието на полицията.

29-годишният мъж е неосъждан и с оглед цената на нанесената имотна щета, казусът се явява незначителен. За осъществените от него измамливи дейности – закононарушение по член 209, ал.3 от Наказателен кодекс, Варненският областен съд го призна за отговорен. По импортирано от прокуратурата разпореждане с предложение за освобождение от наказателна отговорност, му бе наложено административно наказване – санкция в размер на 1000 лева Разноските по делото също се разпореждат на подсъдимия.

Решението на Районния съд предстои на обжалване в 15 дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР