29 души са пострадали. Те са били отведени в четири

...
29 души са пострадали. Те са били отведени в четири
Коментари Харесай

Близо 40 жертви на пожар в бежански център в Мексико frognews.bg

29 души са потърпевши. Те са били отведени в четири лечебни заведения в региона, оповестяват от организация " Ройтерс ". 

Пожарът, един от най-смъртоносните в страната от години, породи, до момента в който Съединени американски щати и Мексико се борят да се оправят големия поток от мигранти на общата си граница. 

През последните седмици се следи струпване на мигранти в мексиканските гранични градове, до момента в който управляващите се пробват да обработват молби за леговище. Много от мигрантите обаче считат, че процесът е муден и лишава доста време и по-рано този месец стотици най-вече венецуелски мигранти се сбиха с американските граничари.

Пожарът в Сиудад Хуарес е един от най-смъртоносните произшествия, засегнали мигранти в Мексико през последните няколко десетилетия. През декември 2021 година минимум 55 души бяха убити, а десетките бяха ранени, когато камион, цялостен с мигранти, се прекатурна в южния граничен щат Чиапас. Седемдесет и двама мигранти бяха избити от наркокартели в северния мексикански щат Тамаулипас ​​през 2010 година Четиридесет и девет деца починаха след пожар в детско заведение в северния град Ермосийо през 2009 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР