29 души са на болнично лечение за същия периодПродължава спадът

...
29 души са на болнично лечение за същия периодПродължава спадът
Коментари Харесай

6 деца са заразени с коронавирус през последната седмица в Русенско

29 души са на болнично лекуване за същия интервал

Продължава спадът на инфектираните с Ковид-19 в Русенско на седмична база, това сочат последните данни на здравните управляващи в района.

Заболелите през отиващата си седмица са с малко над 18% по-малко по отношение на миналата. Новите случаи през в интервала сред 18-и и 24-и септември са 104, от които и шест деца. За съпоставяне от 11-и до 17-и този месец инфектираните този месец те бяха 123-ма. Същевременно обаче един мъж с позитивен тест за коронавирусна зараза е умрял.

За последното денонощие заболелите са петима. Същевременно двама са оздравелите през вчерашния ден, като няма умряли. Активните случаи са 113, от които малко близо 26% или 29 души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че региона се подрежда на единайсето място по заболеваемост в страната през вчерашния ден наедно с Кюстендил. Без нови случаи са Видин, Добрич, Кърджали и Разград.

Колкото до осъществените имунизации, то може да се каже, че ползата към имунизацията против Ковид-19 се резервира на равнището от миналата седмица. Поставените ваксини през последните седем дни са 190. Точно толкоз бяха осъществените имунизации и в интервала сред 11-и и 17-и септември.

Въпреки това увеличеният брой на осъществените имунизации се дължи на покачвания интерес към слагането на бустерна доза, а не към първично имунизиране. Над 85% от всички сложени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия интервал са ваксинирани и шест деца. Данните на здравните управляващи сочат още, че едвам десетина души са били ваксинирани с първа доза.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 36 591, като от тях 1941 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 132 973 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 767 души. Бустерна доза пък е направена на общо 26 268 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 2435 души от района.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР