29 258 кг храни от животински и неживотински произход са

...
29 258 кг храни от животински и неживотински произход са
Коментари Харесай

БАБХ е приготвила за унищожаване 29 258 кг храни

29 258 кг храни от скотски и неживотински генезис са избрани за заличаване от БАБХ.

От Българската организация за сигурност на храните са издадени 654 наставления и са формирани 96 акта вследствие на инспекциите, направени през месец май. В страната са затворени три обекта с краткотрайно прекратена активност.

През май 2019 година инспекторите на дирекция " Контрол на храните " към БАБХ направиха 13 117 инспекции в цялата страна.

От тях: 25 017 кг сол (морска кристална йодирана - противоречие в наличието на калиев йодид); 1 987, 5 кг куркума (с високо наличие на олово и с генезис Индия); 1 211 кг бланширани картофи, подправени с куркума; 991 кг храни от скотски генезис (агнешко, свинско и пилешко месо, месни артикули, месни заготовки и разфасовки, субпродукти, риба и млечни продукти).

Храните са с изминал период на валидност, без здравна и идентификационна маркировка, без съпътстващи документи и етикети, погрешно съхранени или продавани в нерегламентирани обекти.

Почти 51,6 кг са козунакът и подправките с изминал период на валидност, без документи за генезис, без етикет и партиден номер. Сред другите нарушавания са несъответствия - имитиращи артикули са продавани кат естествени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР