29,1‱ е средната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към

...
29,1‱ е средната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към
Коментари Харесай

COVID заболеваемост: Наблюдава се леко повишение

29,1‱ е междинната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към 8 януари. Това демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

В съпоставяне с миналата седмица се следи леко повишаване на случаите, като по отношение на седем дни по-рано растежът е с 1,4 на 100.

Заболеваемостта по области към момента е в ниски граници, като към този момент има една област, която регистрира заболеваемост 60‱ – Ямбол. Разпространението на болестта във всички останали области към момента е под тази граница. С най-нисък индикатор още веднъж е Кърджали, където към 8 януари заболеваемостта е 4‱. Следват я Благоевград и Добрич, където индикаторът е 8‱.

Смъртността продължава да се движи в доста ниски граници, съизмерими с индикаторите от началото на пандемията. Към 7 януари по данни на НЦЗПБ междинната за страната 14-дневна смъртност е 0,5‱.

Към днешна дата пък по данни на Единния информативен портал смъртността е 0,45‱. Най-висока е тя в област Перник – 2,54‱, следвана от Шумен – 2,36‱.

15 са областите в страната без смъртен случай за последните 14 дни: Бургас, Велико Търново, Видин, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Русе, Силистра, Стара Загора, Търговище, Хасково и Ямбол. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР