287 са подадените към този момент заявления от сдружения на

...
287 са подадените към този момент заявления от сдружения на
Коментари Харесай

287 са подадените заявления за безплатно саниране в Бургас

287 са подадените към този миг заявки от сдружения на притежатели в Бургас по Националната стратегия за енергийна успеваемост. Това обявиха от Общината в отговор на питане на Искра.бг .

Оттам допълниха, че постъпването на документи продължава с цялостна мощ и сега. На по-късен стадий следва да бъде изработен разбор, който да покаже в кои бургаски комплекси хората са най-дейни. Засега може да се регистрира, че Бургас е измежду най-активните градове в страната, по този начин както беше и по време на предходната стратегия .

Припомняме, че крайният период за подаване на заявки по процедурата е до 31 май . За кандидатстващите след тази дата размерът на безвъзмездната финансова помощ се понижава до 80%, а остатъкът ще би трябвало да бъде доплатен от притежателите .

В края на предходната година бе призната и смяна в разпределението на финансовите средства . За всяка община бе избрана оптималната стойност на безвъзмездната финансова помощ, като сумата се образува на базата на броя поданици.  За Бургас тя е в размер на 80 млн. лева

За въпроси от всякакво естество, свързани с кандидатстването по програмата , жителите могат да се обръщат към енергийния офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК и работи всеки работен ден от 08:30 до 17:15 ч.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР