281 000 лева е отпуснал Държавен фонд "Земеделие" за изграждането

...
281 000 лева е отпуснал Държавен фонд "Земеделие" за изграждането
Коментари Харесай

Кметът на Юндола проговори за скандала с къщите за гости, уволнил зам.-шеф на ДФЗ

281 000 лв. е отпуснал Държавен фонд "Земеделие " за построяването на две къщи за посетители в Юндола, за които се оказва, че в уебсайт за резервации са вписани с телефона на зам.-директора на фонда Иванка Багдатова-Мизова, която през вчерашния ден се отдръпна от поста си.

Става дума за обекти с по три спални и огромна кухня. Собственост са на Тара 2008 ЕООД, компанията ан Емине Местан – брачна половинка на кмета на Юндола Мехмед Местан (ДПС).



Той стопанисва обекта, въпреки да го е трансферирал на жена си. Признава, че познават Багдатова-Мизова, само че отхвърлят активността им да има нещо общо с нея. Не били близки.

В отговор на въпрос по какъв начин обаче нейният телефон се оказа предопределен за резервации, Местан споделя пред БТВ: "Стигнахме до извода със брачната половинка му, че в най-вероятно в това време не сме имали подобен уебсайт, нямахме интернет. Ние сме хора селски, не сме хора, които да боравим с такива неща. Ако е направила уебсайт, го е направила на напълно доброволни начала ".

По думите на кмета на Юндола Багдатова-Мизова не е отсядала в къщите за посетители, те се употребяват по предопределение и инспекциите на Държавен фонд Земеделие не са откривали нарушавания през годините.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР