280 контрабандни ампули със стоматологични упойки откриха митнически служители от

...
280 контрабандни ампули със стоматологични упойки откриха митнически служители от
Коментари Харесай

Митничари иззеха стоматологични упойки на границата с Турция

280 контрабандни ампули със стоматологични упойки откриха митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ при инспекция на лек автомобил с българска регистрация на Митнически пункт Малко Търново.
Колата е пристигнала на Министерство на правосъдието "Малко Търново " на 24 юни, от Турция за България. Автомобилът е селектиран за щателна митническа инспекция. При инспекцията, осъществена взаимно с митнически чиновници от Търговско дружество "Южна морска ", в пластмасова кутия в багажното поделение на колата са открити 14 фабрични опаковки на турски език, съдържащи общо 280 ампули лекарствено вещество с надпис „ Jetokain “ - инжекционен разтвор, употребен за упойка в стоматологията.
Установено е, че лекарственият артикул е благосъстоятелност на българската гражданка, карала автомобила. Съставен й е акт за нарушаване на Закона за митниците. Седем сходни опита за контрабанден импорт на лекарствени средства и медицински произведения са разкрити от митническите чиновници на Министерство на правосъдието "Малко Търново " от началото на годината.
Задържани са също 130 контрабандни стоматологични такъми, 48 таблетки разнообразни лекарствени средства, 20 инжекционни системи - химикалки с хормон на растежа „ Genotropin “, както и 261 опаковки с разнообразни лекарствени препарати за ветеринарна приложимост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР