28 са постъпилите оферти за изграждането на тунел Железница и

...
28 са постъпилите оферти за изграждането на тунел Железница и
Коментари Харесай

28 оферти за строежа на тунел Железница

28 са постъпилите предложения за построяването на тунел " Железница " и прилежащите сектори на автомагистрала Струма. Проектът е на обща стойност 250 млн. лв., оповестяват от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

Строителните работи ще включват построяването на тунела, който ще е с дължина към 2 км, което ще го трансформира в най-дългия строен до момента в България, и за пътя преди и след оборудването.

Поръчката е разграничена на 3 елементи, които ще се работят по едно и също време, с цел да се подсигурява завършването на строителните работи по график, и да се включи в Оперативна стратегия " Транспорт " 2014-2020.

Лотове 1 и 3 плануват построяването на магистрален път на всеки от краищата на тунела и са на стойност от 33.5 млн. лева и 22.1 млн. лева Те би трябвало да бъдат приключени в границите на надлежно 600 дни и 660 дни.

Двата лота са привлекли общо 15 предложения от 10 консорциума и 5 независими участника. В тях вземат участие множеството от най-големите български строителни компании.

Лот 2, който планува проектирането и построяването на самия тунел, притегли 13 предложения от 10 консорциума и 3 независими участника. Лот 2 е на стойност 194.3 млн. лева Строителството му би трябвало да бъде приключено в границите на 1060 дни.

Проектът се осъществя с европейско финансиране по Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 ". Той би трябвало да бъде приключен до декември 2023 година, с цел да се спазят условията на програмата или България може да загуби финансирането.

Изпълнението на плана бе забавено от анулацията на предходните две процедури по подаване на предложения за градеж на тунела поради разнообразни нарушавания. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР