28 районни прокуратури в страната да бъдат закрити, а на

...
28 районни прокуратури в страната да бъдат закрити, а на
Коментари Харесай

Закриват 28 районни прокуратури

28 районни прокуратури в страната да бъдат закрити, а на тяхно място да бъдат открити териториални отделения към районната прокуратура в съответния регионален град, реши единомислещо прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС). Това е вторият стадий на така наречен промяна на правосъдната карта за прокуратурата, чийто основател е основният прокурор Сотир Цацаров.  

Окончателното решение за закриване ще бъде взето от пленума на Висш съдебен съвет на 27 юни. Прокурорската гилдия предлага следното прекрояване:
прокуратурите в Несебър, Поморие, Средец, Малко Търново и Царево да се влеят в районната прокуратура в Бургаспрокуратурите в Котел и Нова Загора да преминат към районната прокуратура в Сливенпрокуратурите във Велики Преслав и Нови пазар - към районната прокуратура в Шуменпрокуратурите в Исперих и Кубрат да станат част от районната прокуратура в Разградпрокуратурите в Омуртаг и Попово да влязат в състава на районната прокуратура в Търговищепрокуратурата в Радомир да премине към районната прокуратура в Перникпрокуратурата в Елена да се влее в районната прокуратура във Велико Търновопрокуратурите в Кнежа, Левски, Никопол и Червен бряг да станат част от районната прокуратура в Плевенпрокуратурите в Провадия и Девня да се причислят към районната прокуратура във Варнапрокуратурата в Бяла да премине към районната прокуратура в Русепрокуратурите в Дулово и Тутракан - към районната прокуратура в Силистрапрокуратурата в Първомай - към районната прокуратура в Пловдивпрокуратурите в Гълъбово и Раднево - към районната прокуратура в Стара Загорапрокуратурата в Елхово - към районната прокуратура в Ямбол
Съдебните кадровици към този момент отложиха уедряване на районната прокуратура в Монтана, вливайки в нея прокуратурите в Берковица и Лом, заяви „ 24 часа ”. Причината - битовите условия в така наречен прокуратура майка са неприятни, да вземем за пример, предвиждало се следствен арест да се трансформира в работно мяско за прокурори, стана ясно на съвещанието на Висш съдебен съвет.

Преди да се стигне до това решение, прокурорската гилдия изслуша засегнатите на пространна полемика в Националния институт на правораздаването.

През юли 2018 година по предложение на прокурорската гилдия Висш съдебен съвет реши от началото на т.г. да бъдат закрити районните прокуратури в Белоградчик, Кула, Дряново, Трявна, Тервел, Ардино, Брезник, Трън, Мадан, Чепеларе и Тополовград.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР