28% от българите смятат, че е най-добре да се състави

...
28% от българите смятат, че е най-добре да се състави
Коментари Харесай

Галъп: 28% от българите смятат, че е най-добре ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да съставят правителство

28% от българите считат, че е „ най-добре да се сформира държавно управление, в което под някаква форма да си сътрудничат и да се поддържат ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Това демонстрират данните на   на „ Галъп интернешънъл “.

28,5% от интервюираните не могат да дадат отговор на въпроса „ В създалата се в този момент политическа обстановка кое от следните три е най-добре за България? “.

 
Снимка: Gallup international
 

22,8% от запитаните е най-добре да се проведат нови предварителни парламентарни избори.

Според 20,7% е „ най-добре да се сформира държавно управление, в което под някаква форма да си сътрудничат и да се поддържат ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “.

Честни ли бяха изборите на 2 април?

 37,4% от интервюираните считат, че изборите на 2 април по-скоро не са били свободни и почтени, 35% пък споделят тъкмо противоположното, а 27,6% от запитаните са „ без отговор “.

 
 
" Българите не подсказват на политиците явен излаз от рецесията, само че сякаш синхронизация сред първите две сили наподобява като интуитивно по-предпочитания избор и най-малко по половината от двата съществени електората са привикнали с концепцията преди появяването на проект „ Б “, декларират от " Галъп ".
" Изборите не са оставили обществото с ясно чувство, че са били почтени, като се изключи убеждението измежду електората на ГЕРБ – това обаче е постоянно срещана картина след избори. Ако изборите се проведат в този момент още веднъж, резултатът би бил подобен, а губещите могат да продължат да губят. Преди своето оповестяване за претендент за министър председател Мария Габриел се употребява със относително добър рейтинг, въпреки и да е прекомерно надалеч от най-хубавите позиции по доверие ", прибавят от социологическата организация.
Данните са част от ежемесечната самостоятелна изследователска стратегия на „ Галъп интернешънъл болкан “. Изследването е проведено между 27 април и 5 май 2023 година измежду 803 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР