28-ми април е обявен за Световен ден за безопасност и

...
28-ми април е обявен за Световен ден за безопасност и
Коментари Харесай

Световният ден за безопасност и здраве при работа 2022 е фокусиран върху социалния диалог и образованието

28-ми април е разгласен за Световен ден за сигурност и здраве при работа от Международната организация на труда (ILO) през 2003 година Целта е да се подчертае предварителната защита на злополуките и заболяванията на работното място, основавайки се на трипартизъм и обществен разговор.

Фокусът през 2022 година е обществения разговор за основаване на позитивна просвета на сигурност и здраве. Продължаваме да живеем в световна здравна рецесия и се сблъскваме с непрекъснати опасности за сигурността и здравето в света на труда. Необходимостта от създаване на мощна просвета по сигурност и здраве на всички равнища в организациите става все по-осезаема. Насърчаването на образованията по сигурност и здраве при работа в фирмите става все по-трудно. С времето се е наложило мнението, че курсът за образование за здраве и сигурност на работното място е нещо ненужно и потребно единствено за отбягване на наказания. Затова са нужни новаторски способи на образование

Компанията за сигурност и здраве при работа ЛОТ-КОНСУЛТ започва изцяло нова електронната платформа за образования. ЛОТ АКАДЕМИЯ прави образованието персонализирано, по-лесно и прелестно. То се приспособява по отношение на курсиста и в комфортно за него време. Е-learning платформата има опция за избор на език, персонализация на наличие, повтаряне и затвърждаване на знанията. Оценяването е обективно и цялостният обучителен развой разрешава по-точен и изчерпателен разбор.

„ Електронното образование е нова методология за образование, която употребява Интернет като информационен канал. Това е метод за образование, посредством който потребителите могат да употребяват разнообразни типове материали в дигитален формат (писмен текст, графики, филми, звуци и т.н.) във файлове, които могат да бъдат налични онлайн и в някои случаи изтеглени на работната им станция на компютър. - споделя доктор Мария Титопулу, лекар по обществена медицина и зам. шеф на ЛОТ-КОНСУЛТ.



Доказано е, че потреблението на разнообразни информационни канали оказва помощ на потребителите да запомнят по-лесно. Благодарение на тези принадлежности курсистите учат 15-20% по-лесно от обичайното образование лице в лице. Мултимедийните и осведомителните технологии в Интернет способстват за обогатяване на образователното наличие и дават запаси и услуги за отдалечена връзка и съдействие, като конгреси, чатове, е-поща. Тези функционалности вършат курсовете по-ангажиращи и привлекателни, подобрявайки качеството и успеваемостта на учене.

„ Тенденциите са курсът по сигурност да бъде прекарване, миг, изработен на страстите, с цел да могат служащите да го изживеят със пристрастеност, несъмнено, не поради отговорности и забрани, а поради себе си и живота си. А какво по-добро от здравословна конкуренция, идентифициране и основаване на дейната роля за присъединяване и пристрастеност измежду хората?

В синхрон със международните трендове ЛОТ АКАДЕМИЯ има упоритостта да се трансформира в новаторски център за образование, където се възприема „ интензивният “ жанр на образование, в който курсистът поема главната роля на предната линия, а обучителят се трансформира в същински лидер.

Нашата цел е да използваме основаната ни към този момент платформа като сериозен инструмент за осведоменост и предварителна защита. Мечтаем за времето, когато след извършено образование повече няма да е належащо служащите да се принуждават да вършат нещо. Целта е те да бъдат тези, които желаят да го създадат, които желаят да ползват тези правила, които им разрешават да живеят пълноценно и безвредно своя трудов живот.

На път сме да осъществяваме и предложим на нашия пазар съвременни образования по здраве и сигурност, които са напълно в синхрон с новата трудова действителност, в това число и с разбиранията на поколението, което в този момент започва своя професионален път. “ - добавя доктор Титопулу.

За да вземат участие в образованията през e-learning платформата на ЛОТ АКАДЕМИЯ, чиновниците имат потребност единствено от достъп до Интернет и предпочитание. Връзка към платформата има от началната страница на уеб страницата, която непосредствено води до платформата на адрес. Влизането става с изпратена ключова дума, след направена авансово регистрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР