28 контактни лица, участвали в КСНС при президента са под

...
28 контактни лица, участвали в КСНС при президента са под
Коментари Харесай

28 карантинирани след КСНС, изолацията им е по новата заповед |

28 контактни лица, взели участие в КСНС при президента са под каранатина. Столичната Регионална здравна ревизия е получила лист на контактните лица на ръководителя на Народното заседание, което даде позитивен резултат на теста за ковид.

Това заяви директорът на РЗИ - София Данчо Пенчев пред бТВ. Сред карантинираните е и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който не може да участва на плануваният за през днешния ден митинг пред Народното събрание против противоепидемичните ограничения. „ Органите на РЗИ са създали всичко належащо, той е осведомен, че е под карантина. Органите на Министерство на вътрешните работи са тези, които ревизират лицата под карантина. Ако се появи на обществено събитие, следват административни ограничения, може да се стигне до съд, изясни доктор Пенчев. Само Кристиян Вигенин не е карантиниран, тъй като е боледувал преди по-малко от три месеца, удостовери шефът на РЗИ-София. 

За лицата със приключен имунизационен развой и сложена бустерна доза карантината става 5 дни, тъй като след 72-ия час те би трябвало да си създадат тест, който в случай че е негативен, автоматизирано на следващия ден се вкарва в системата. Така карантината на президента Румен Радев би трябвало да падне на 16 януари, посочи доктор Пенчев. 

Той и сътрудниците му пресмятат карантината на премиера и президента след КСНС по новата заповед, макар пробата на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев да е положителен на 10 януари, т.е. преди приемането на заповедта. 

Официалната информация, която дойде до нас, е с дата 11 януари, описът на контактните лица също е подаден на тази дата и ние стартираме процеса оттогава, посочи доктор Пенчев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР