28-годишно момиче се нуждае от бъбречна трансплантация в чужбина. Божидара

...
28-годишно момиче се нуждае от бъбречна трансплантация в чужбина. Божидара
Коментари Харесай

28-годишно момиче се нуждае спешно от средства за бъбречна трансплантация в чужбина

28-годишно момиче се нуждае от бъбречна трансплантация в чужбина. Божидара Павлова от град Божурище се нуждае от поддръжка и финансова помощ, с цел да живее. Кампанията продължава от пролетта, само че нещата се случват постепенно и трудно, споделят околните ѝ.
Прочетете още
„ През 2006 година, когато е на 11 години животът я сблъсква с подлата бъбречна непълнота. Няколко месеца по-късно, през 2007 година Божидара е включена по неотложност на хемодиализа, а по-късно повече от година, през 2008 година, тя има шанса да получи своята бъбречна трансплантация в Москва. В края на 2008 година Божидара съумява да пребори тежка цитомегалус вирусна зараза, след която отключва тежко хематологично заболяване.

През 2009 година изпада в кома. Отново е избавена в Москва, само че разследване на това е изправена пред парализа на двата долни крайника. Състоянието й е устойчиво, до момента в който напролет на 2022 година, разследване на повторна цитомегалус вирусна зараза и тежка дехидратация, трансплантираният и бъбрек стопира да работи.

На 01.09.2022 година Божидара още веднъж стартира хемодиализа в болница Токуда. Единственият й късмет е бъбречна трансплантация. Средната дълготрайност на живота на хора на хемодиализа е 3-5 година Разбира се, зависи от положението на пациента, а нейното, за жал, не е доста положително. Божидара няма жив донор. Единственият и късмет е трансплатнация в Беларус.

Прогнозният интервал на изчакване в нейния случай е 18 месеца. Има оферта от Минский научно-практический центр хирургии, трансплантологии и гематологии през януари месец 2023 година на приблизителна левова стойност 120 хиляди лева за самата интервенция и 15 хиляди лева за предварителните проучвания, които би трябвало да се вършат на всеки три месеца в Минск, с цел да подсигуряват годността и за трансплатнация в интервала от година и половина, в който тя ще чака подобаващ за нея нов бъбрек (общо 90 хил за предварителни проучвания в Минск.).

Към тази сума са включени и хемодиализните процедури, които Божидара ще прави, до момента в който е там на проучвания. Стойността на трансплантацията + предварителните проучвания за година и половина в Минск до неотдавна възлизаше на почти 210 хиляди лева Оттогава обаче мина година, цените са нови, а положението на Божидара се утежни, настъпиха увреждания и тя мина през няколко интервенции, поради това на офертата и следва актуализация.

Вече два пъти тази година тя беше оповестена за несъответствуваща за осъществяването на трансплантация. Поради тази причина, през последната година и половина тя се лекува и наблюдава в турска болница, с цел да се запаи устойчиво положението й до трансплантацията. Тялото и е цялото в хематоми. А кръвното и налягане е постоянно неконтролируемо и доближава над 220/140. Заедно с това сърцето, белият и дроб и съдовата й система също са съществено повредени от хемодиализата. Страда и от остеодистрофия,  разрушаване и изкривяване на костите, а болките са нетърпими. През лятото се пребори и с онкогинекологично заболяване. Проблем е и това, че първият и трансплантиран бъбрек е към момента в нея. Той не може да бъде публикуван, поради сраствания и рискът от такава интервенция би бил прекомерно огромен. Същевременно обаче, той е непознат орган, а също така той не работи и основава затруднения.  Друг разход е нуждата от частна кола за спешна помощ, която да транспорти допустимо най-бързо Божидара от летището във Вилнюс (Литва) до болничното заведение в Минск (Беларус).

Чакаме обновена оферта от болничното заведение в Минск, не знаем с какъв брой тъкмо ще се увеличи цената. Не знаем и каква ще е точната стойност на спомагателните разноски по лекуването и поддържането на живота на Божидара през идващите 18-20 месеца, в които чака трансплантация, само че в случай че съдим по разноските през последните две години - към 100-120 хиляди лева, описа непосредствен на Божидара, който е от уредниците на акцията за избавяне на живота на младата жена. Във всеки един ден животът и виси на косъм. Нека да я спасим, преди косъмът да се скъса! Моля Ви! Тя го заслужава ", пишат уредниците на дарителската акция в помощ на младата жена.

Можете да подкрепите акцията за трансплантацията на 28-годишната Божидара Павлова посредством:

Титуляр: Божидара Павлова

Основание: Дарение

УниКредит IBAN: BG27UNCR70001598046163

Изипей IBAN: BG52ESPY40040023204421

PayPal: www.paypal.me/BozhidaraP

Revolut: @bozhidara16
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР