28-годишният Георги Филянов, който е сочен за тартор на престъпна

...
28-годишният Георги Филянов, който е сочен за тартор на престъпна
Коментари Харесай

Тарторът на ОПГ за разпространение на дрога Георги Филянов пробва да излезе на свобода

28-годишният Георги Филянов, който е апетитен за главатар на незаконна група за разпространяване на марихуана, е опитал да излезе от ареста, научи TrafficNews. Мъжът, който живее в Сопот, е подал тъжба посредством юриста си за изменение на мярката му за неотклонение, само че двете правосъдни инстанции в Пловдив не са почели настояванията му.
Прочетете още
Общо 11 души бяха хванати като участници в схемата за разпространяване на марихуана в края на месец март тази година. Прокуратурата повдигна обвиняване на 9 от тях, като петима бяха оставени в ареста, а останалите 4-ма - пуснати с по-леки ограничения за неотклонение. При спецакцията на полицията бяха арестувани над 12 кг марихуана на стойност 72 хиляди лв..

По делото е изяснено, че участниците в схемата за дрога са си правили чести срещи в цялата страна. Извършени са процесуално-следствени дейности, измежду които и 22 претърсвания и изземвания на адреси и коли, намиращи се на територията на регионалните дирекции в Пловдив, Враца и Пазарджик. Те са били населявани и употребени от обвинените, като са били открити и конфискувани разнообразни количества от наркотичното вещество - марихуана, както и малко количество амфетамин. Сочен за лицето, което дава отговор за разпространяването на опиатите е точно Георги Филянов.

Пред магистратите 28-годишният мъж е изложил като претекстове продължителният престой за „ задържане под стража ” – съвсем 8 месеца, изразената подготвеност за самопризнание на виновност и положителното си процесуално държание. Според юристът му Росица Драгинова актуалната мярка за неотклонение към този момент се явява нецелесъобразна и е изиграла задачите на ограниченията за неотклонение. Според юристът, няма заплаха Филянов нито да се укрие, нито да извърши ново закононарушение, има непрекъснат адрес по местоживеене и е с позитивни характеристични данни – неосъждан, фамилен, татко на 5 малолетно дете.

В последните си думи пред Пловдивския апелативен съд, Георги Филянов е споделил: „ Най-ценното ми е да се прибера при фамилията си. Не съм виждал дъщеричката си 8 месеца, защото не мисля, че е хуманно да я закарам в пандиза на 6 годинки дете, да вижда татко си арестуван. Най-вече поради фамилията си желая да се прибера ”.

Предвид тежкото съзнателно закононарушение в което упрекнат, както и фактическата и правна трудност на случая Окръжен съд – Пловдив е разпоредил обавиняемият да остане в ареста, а решението им е доказано и от Апелативния съд, като второто е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

За сходен тип закононарушение, в случай че бъде приет за отговорен, Георги Филянов може да получи наказване сред 3 и 12 години отнемане от независимост.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР