28-годишният Божидар Радев и 5-годишния му син Ангел, чиито тела

...
28-годишният Божидар Радев и 5-годишния му син Ангел, чиито тела
Коментари Харесай

Потъналите в язовир Копринка баща и дете можело да се спасят, но изпаднали в паника

28-годишният Божидар Радев и 5-годишния му наследник Ангел, чиито тела през вчерашния ден бяха открити в язовир " Копринка ", откакто изчезнаха на 5 март, е можело да се спасят, съобщи Кольо Радуков - началник на водолазно-спасителната група.

 Откриха телата на изчезналите татко и 5-годишния му наследник в язовир Виж още

Труповете на младия мъж и детенцето му бяха открити в потъналия във водата фамилен автомобил, с който в оня ден тръгнали към хранителния магазин. По-късно обаче колата, докарана единствено преди дни от Германия, била видяна от почиващи край водоема.

" Ние водолазите започнахме издирването преди месец, преди този момент имаше обходи, полицията направи също допустимо, само че не стегнаха до на никое място. Най-предполагаемите подходи към язовира са към 20, взехме решение да проверим на всички места “, описа Радуков пред.

„ Колеги риболовци са видели отражение на светлината върху капака на цялата кола. Подадоха сигнал към 15 ч., дойдохме с момчетата, закачихме колата и я извадихме “, добави той.

Автомобилът е бил на дълбочина към 3 метра. Николай Шивачев – риболовец, твърди, че всеки ден лови риба на язовира, само че не е забелязал нищо.

Според Радуков е имало опция хората в колата да се спасят.

„ Съвременните коли са добре уплътнени и потъват постепенно, първата реакция е да се отвори прозореца, на те са се мъчели да отворят вратите . Явно суматохата ги е обзела и са потънали “, счита ръководителят на избавителната група водолази.

Детето е било на задната седалка, където се образува джоб с въздух, последно там се е дишало , само че към този момент налягането няма къде да отиде, избива в багажника и го отваря и колата потъва “, уточни още водолазът.

По случая е формирано разследване и детайлностите занапред ще станат ясни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР