28-годишният бивш ръгбист от Австралия Сам Балард умря след няколко

...
28-годишният бивш ръгбист от Австралия Сам Балард умря след няколко
Коментари Харесай

В страшни мъки издъхна младият спортист, който погълна охлюв заради бас с приятели

28-годишният някогашен ръгбист от Австралия Сам Балард умря след няколко години обезверена битка със заболяване, което го остави прикован на инвалидна количка, написа independent.co.uk.

За гибелта му оповестяват в локални медии. Младият мъж умрял вследствие на затруднения. В последните му минути с него бяха фамилията и най-близките другари, които не не помниха за Сам през всичкото това време. Последните му думи към майка му бяха: " Обичам те ", споделя австралийската водеща на тв вести Лиза Уилкинсън.



" Сам умря в петък сутринта в болница " Хорнс ", близо до мястото, където е израснал, заобиколен от 20 души, които той обичаше най-вече ", сподели Лиза Уилкинсън, водеща на вести.

Когато Сам бил на 19 години, той погълнал охлюв, тъй като се хванал на бас с другари по време на пиянско празненство. Още на идната заран се оказало, че е съществено болен. Един паразит, мрачен глист, се вмъкнал в тялото на младежа. Спортистът се заразил от еозинофилна пневмония и изпаднал в кома. Изгряващата звезда, ръгбистът с огромно бъдеще, останал прикрепен към инвалидна количка след нелепа смешка и в последна сметка починал.



Тези глисти се срещат при гризачи, само че могат да се предават и посредством охлюви, които ядат изпражненията на плъхове. При хората инфекцията нормално изчезва без признаци, само че в редки случаи поражда мозъчно увреждане. Сам е тъкмо подобен случай, той изпада в кома за 420 дни.



Преди три години Сам бил изписан от болничното заведение, а приятелите от съдбовния за него ваучър, го обкръжили с внимание и поели обвързване посменно да се грижат за него. По-късно те събрали пари за болногледачка, която против 25 000 $ годишно, поела денонощните грижи за Сам. 

 

През 2016 година майка му Кейти получила обезщетение от Националната застрахователна система отплата в  размер на $400 000. През 2017 година обаче тя била известена, че помощта е понижена с две трети. В резултат на това фамилията останало единствено $100 000 обезпечени от застраховката и Щатски долар 25 000, събрани от другари за здравна сестра. 



А майката на Сам, Кейти Балард, била принудена да се откаже от работата си, с цел да се грижи за сина си. Въпреки всички компликации, които трябваше да понесе, тя в никакъв случай не упреквала нито сина си за глупавата постъпка, нито приятелите му, които са били с него на злополучния ваучър./ zdrave.to

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР