28-годишен лекар умря от същата рядка форма на рак, от

...
28-годишен лекар умря от същата рядка форма на рак, от
Коментари Харесай

Неописуема трагедия: Млад лекар умря от рядка форма на рак, от която цял живот лекувал пациенти

28-годишен доктор умря от същата рядка форма на рак, от която се опитвал да избави своите пациенти. На огромния палец на Ед Шоулер бил открит неоперативен сарком, който се срещал най-често при хора на възраст от 20 до 40 години. По подигравка на ориста той умрял точно от тази рядка форма на онкологичното заболяване, която самият той опитвал да изучи, с цел да излекува пациентите си, оповестява Daily Mail. Ед учил в Кембридж в течение на шест години и приключил с отличие преди да стартира работа в болница Джон Радклиф в Оксфорт и в Кралската болница в Беркшир. Унесен в работата си, младият мъж дълго време пренебрегнал недоверчив тумор на палеца си. Когато почнал да се усеща зле, лекарите го диагностицирали с рак.

Дори и болен, той траял да се бори против рядката форма на рак. Ед взел присъединяване в тестванията на нов лекарствен препарат, който, за жалост, не му оказал помощ. Затова и през последните месеци на живота си младият мъж опитвал да остави в околните си топли мемоари и се наслаждавал на времето, което му остава.

На страницата му във Facebook се вижда, че той е сбъднал някои от фантазиите си за пътешествия. Преди да почине, съумява да посети Ню Йорк, Париж, Виена, Севиля и обхожда съвсем цяла Англия.







Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР