28-годишен бе осъден за кражба на гориво от паркиран микробус,

...
28-годишен бе осъден за кражба на гориво от паркиран микробус,
Коментари Харесай

28-годишен бе осъден за кражба на гориво от паркиран микробус във варненско село

28-годишен бе наказан за кражба на гориво от паркиран микробус, оповестяват от Варненския областен съд за Moreto.net.

По силата на реализирано в правосъдна зала съглашение с самопризнание на виновността и възобновяване на вредите, Районният съд във Варна му наложи наказване от 4 месеца отнемане от независимост, осъществяването на което отсрочи с изпитателен период от 3 години.

Направените по делото разходи се разпореждат на подсъдимия. Съдебният акт е финален.

Потърпевшият притежател на 1 ноември 2019 година на бензиностанция заредил с дизелово гориво автомобила си, след което го паркирал пред частен парцел във варненско село и повече не го управлявал в идващите дни.

Престъплението е осъществено от подсъдимия по вечерно време на неустановена дата в интервала от 1 до 4 ноември.

Той отишъл с две пластмасови туби от минерална вода, по 20 литра всяка, до паркирания микробус. С носените в себе си клещи и нож прерязал гумен маркуч за резервоара и оттова съумял да източи в тубите общо 35 литра нафта. Откраднатото гориво подсъдимият скрил в близки шубраци и още същата вечер продал на занижена цена на собствен прочут. Сутринта на 4 ноември притежателят на микробуса тръгнал на път, само че едвам след няколко километра знакът за равнището на горивото светнал и той открил повода за случилото се.

До привършване на правосъдното разследване пред първоинстанционния съд откраднатото е било заместено на пострадалия притежател. 28-годишният обвиняем е неосъждан.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР