28 август е датата на предстоящия плувен маратон , който

...
28 август е датата на предстоящия плувен маратон , който
Коментари Харесай

Голям международен плувен маратон предстои в Бургас в края на месеца

28 август е датата на идния плувен маратон, който се провежда от Световния рекордьор Цанко Цанков и ще бъде в акваторията на Морска гара в Бургас. Над 100 индивида към този момент са се записали за присъединяване в двете дистанции - 2000 метра и 4000 метра.

Наградният фонд е в размер на 3400 лв. и сигурно конкуренцията в конкуренциите ще бъде доста оспорвана и забавна. Заявки са подадени, както от български състезатели, по този начин и от чужбина, като се чака и немски плувци да дойдат в Бургас и да вземат присъединяване. Много предметни награди и изненади са подготвили уредниците на събитието за всички, които ще плуват, като ще има и игри с публиката в съботния ден.
 Антъни Иванов: На идващите Игри ще имаме 3-4 финала и ще вземем най-малко един орден
Антъни Иванов: На идващите Игри ще имаме 3-4 финала и ще вземем най-малко един орден

Въобще не ме интересува какво написа в интернет, споделя той

" Стартът на маратона ще бъде даден в 16:00 часа на 28 август, като плувният маратон Port-Burgas се провежда от Клуб по плувни спортове " Победа ", със съдействието на Община Бургас, Пристанище Бургас и Военноморските сили на Република България.

Мястото на Морска гара е идеално за плуване, водата е доста топла и чиста. Перфектни условия за всички, които ще вземат присъединяване. Трасето е готово и може да се види в особено направения уебсайт за събитието - www. burgasmarathon.com. В него е и формата за поръчка, по този начин, че всеки който желае може да се запише авансово. Не е нужно да бъдат професионални плувци, концепцията е да създадем огромен маратон подобаващ за всички възрасти. На място и в деня на надпреварата също ще може да се направи поръчка. От 12:00 часа ще има специфична шатра до старта на която ще има опция да се запише човек. Много сериозна организация сме създали и нека времето да бъде с нас. Специална стратегия преди маратона се възнамерявали с доста награди за участниците и публиката. Огромни благодарности към Община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов и неговия екип.

Също по този начин бих желал да благодаря и на шефа на Пристанище Бургас Диян Димов за поддръжката към маратона. Досега на това място не е правено проведено съревнование, само че съм изцяло уверен, че всеки който ще вземе присъединяване ще остане доста удовлетворен от изискванията. Трасето сме го създали покрай брега, с цел да е по-удобно публиката да вижда всичко от старта до финала. Наградният фонд също е сериозен за подобен вид съревнование ", сподели основният уредник Цанко Цанков.
 България с първи олимпийски край в плуването от 33 години
България с първи олимпийски край в плуването от 33 години

Йосиф Миладинов приключи втори в първия полуфинал на 100 метра бътерфлай в Токио
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР