28 080 къса /1404 кутии/ контрабандни цигари в тайници на

...
28 080 къса /1404 кутии/ контрабандни цигари в тайници на
Коментари Харесай

Митничари откриха контрабандни цигари в тайници на турски камиони на Капитан Андреево /снимки/

28 080 къса /1404 кутии/ контрабандни цигари в тайници на товарни коли откриха митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ при две инспекции на Капитан Андреево.
При единия от случаите контрабандни цигари са открити при инспекция на товарен автомобил с турска регистрация, влязал в страната в първите часове на 02.04.2019 година Автомобилът е селектиран за инспекция и пролъчен с рентгенова инсталация, при което е сложена отметка с съмнение върху две от гумите на първата ос на прикаченото ремарке. При последвалата физическа инспекция, след ремонт на гумите се открило, че в тях са укрити 19 600 къса /980 кутии/ цигари от три разнообразни марки, без акцизен бандерол.
Няколко часа преди този момент, в различен товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, след инспекция с рентгенова инсталация и следващ физически надзор, митническите чиновници откриват общо 8480 къса / 424 кутии/ цигари без акцизен бандерол, укрити във фабричните кухини на шофьорската кабина.
Контрабандните тютюневи произведения са арестувани. На водачите на транспортните средства, турски жители, са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница акцизни артикули без знанието и разрешението на митническите органи.
От началото на годината досега митническите чиновници на Капитан Андреево са задържали над 2 500 000 къса цигари без акцизен бандерол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР