271 джихадисти са се завърнали във Франция от бойното поле

...
271 джихадисти са се завърнали във Франция от бойното поле
Коментари Харесай

Във Франция са се завърнали 271 джихадисти

271 джихадисти са се завърнали във Франция от бойното поле в Ирак и Сирия, заяви „ Ройтерс “, базирайки се на информация на френското вътрешно министерство.

Френските управляващи оповестиха, че ограниченията за сигурност остават извънредно високи, отбрани има „ огромен риск “ от осъществяването на нов терористичен атентат в страната.

Прокуратурата и службите наблюдават въпросните лица, които са се били в редиците на джихадистката формация „ Ислямска страна “, която през последните месеци загуби огромна част от своите територии.

Вътрешният министър Жерар Колон съобщи, че близо 700 френски жители са отишли в Сирия и Ирак, само че е мъчно да каже каква част от тях са били убити.

Във Франция беше оповестено изключително състояние след координираните терористични офанзиви в столицата Париж през ноември 2015 година, отговорност за които пое „ Ислямска страна “.

През идващите месеци бяха осъществени нови набези в разнообразни точки на Европа, в това число и във френския град Ница. Заловен от кюрдите войник на джихадистите съобщи, че те възнамеряват нови удари на Стария континент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР