2700 българи вече са ваксинирани срещу COVID-19 с препарата на

...
2700 българи вече са ваксинирани срещу COVID-19 с препарата на
Коментари Харесай

2700 българи вече са ваксинирани. Само 1 с нежелана реакция - зачервяване

2700 българи към този момент са имунизирани против COVID-19 с препарата на американската компания Pfizer/BioNTech, като нежелани реакции е имало единствено при един - зачервяване на мястото на убождане. Това заяви във вторник вечерта шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов пред Българска национална телевизия.

По думите му идната партида би трябвало да дойде най-вероятно при започване на идната седмица, а по данни на производителя, на всеки седем дни поетапно ще получаваме регулярни количества от имунизацията.

По-рано във вторник здравният министър проф. Костадин Ангелов увери, че всеки искащ ще бъде имунизиран. Ваксинацията на популацията стартира с лекарите, които са на първа линия. Лекарят ще поучава пациента коя е най-хубавата ваксина за него, сподели здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов пред Българска национална телевизия.

" Не очаквайте от мен или от министерството да е дистрибутор на избрана ваксина ", добави той.

Министърът на опазването на здравето стана първият българин, който си сложи ваксина против Covid-19 обществено на 27 декември. Той изясни, че се усеща чудесно и няма недоволства, с изключение на неразположение на мястото на убождане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР