270 руски ракети са изстреляни по Сумска област за последните

...
270 руски ракети са изстреляни по Сумска област за последните
Коментари Харесай

270 руски ракети са изстреляни по Сумска област за последните 24 ч.


270 съветски ракети са изстреляни по Сумска област за последните 24 часа. Това оповестиха локалните управляващи.

Представител на проруските сепаратисти от самопровъзгласилата се Луганска национална република разгласи през днешния ден, че техните сили, подкрепяни от съветската войска, са обкръжили изцяло Лисичанск - последния град под контрола на Киев в източната украинска Луганска област, съобщи " Франс прес ".

Украинската войска призна, че към Лисичанск се водят тежки боеве, само че отхвърли градът да е изцяло обграден от сепаратистите и съветската войска.

Твърденията и на двете страни в спора не може да бъдат доказани по самостоятелен път, отбелязва организацията.

През последните дни Лисичанск става сцена на интензивни сражения, откакто предходната събота " Народната милиция " на ЛНР и съветски военни елементи превзеха неговия град близнак Северодонецк, на отсрещния бряг на река Северски Донец. По данни на локалните украински управляващи отпреди няколко дни в Лисичанск, който преди началото на войната имаше население от към 100 000 души, са останали не повече от 15 000 цивилни.

Ако Лисичанск падне, съветската войска и сепаратистите към този момент ще управляват изцяло Луганска област. Тогава те ще могат да се съсредоточат върху завладяването на Славянск и Краматорск, на към 80 километра на запад, отбелязва " Франс прес ". Тези два огромни града се намират в Донецка област, която дружно с Луганска област образува промишления район Донбас, чието " цялостно избавление " е една от провъзгласените цели на съветската " специфична военна интервенция " в прилежаща Украйна.

Днес в Донецка област бе разрушена е жилищнна срада при обстрел. Най-малко 5 души, в това число дете, са били ранени. Тази заран мощни детонации раздрусаха и южния град Николаев. Цивилните са призовани да се скрият в бомбоубежища.

На този декор - Русия пусна автобусна линия сред Крим и окупираните градове Херсон, Мелитопол и пристанищния град Бердянск, откъдето се счита, че Москва е почнала да изнася хиляди тонове украинско зърно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР