27- то издание на Международния детски фестивал на изкуствата "Лачени

...
27- то издание на Международния детски фестивал на изкуствата "Лачени
Коментари Харесай

Берковица става столица на изкуствата

27- то издание на Международния детски фестивал на изкуствата "Лачени обувки " стартира в Берковица, с раздел "Музика ". Близо 900 участници от България, Румъния, Македония и Сърбия ще покажат гения си по време на събитието. Фестивалът е с конкурсен темперамент и осъществяванията се правят оценка от професионално жури. Категориите са занимателна ария, съвременни танци, детски спектакъл и рисунка. Тазгодишният конкурс за детска рисунка е на тематика "Чудесата на природата ".
В раздел "Музика " са обособени три възрастови групи, ръководител на журито е големят български композитор Хайгашод Агасян. Именно в този раздел ще вземат участие гостите от чужбина.
На 31 май е раздел "Детски спектакъл ". Девет театрални представления ще види публиката. Актьорът и шеф на театъра в Монтана Любомир Бояджиев е ръководител на журито.
Раздел "Модерни танци " е в събота – на 1 юни. Танцьорите ще бъдат оценени от жури с ръководител Ина Колева. В съботния ден от 20:00 часа е и галаконцертът и награждаването на спечелилите.
В последният ден на Фестивала /2 юни/ общината предлага на децата развлекателна стратегия, която включва киноложка галерия и лов на риба в градския фонтан.
Организатори на събитието са Община Берковица и НЧ "Иван Взов 1872 ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР