27 на сто от българите срещат затруднения при плащането на

...
27 на сто от българите срещат затруднения при плащането на
Коментари Харесай

Проучване: 27% от българите срещат затруднения при плащането на битовите сметки

27 на 100 от българите срещат усложнения при заплащането на битовите сметки и имат просрочени такива, демонстрира изследване на Еврофонд „ Кризата с разноските за живот и енергийната беднотия в Европейски Съюз ”, оповестяват от КНСБ на страницата на синдикалната организация.
Делът на интервюираните в Европейски Съюз, които оповестяват, че са изостанали при заплащането на сметките си за комунални услуги, варира от 7% в Дания и Швеция до 50 на 100 в Гърция. Средно за Европейски Съюз този % е 15,6. Тези хора са и най-силно изложени на риск от енергийна беднотия.
Средно 28% от интервюираните в Европейски Съюз чакат да имат проблеми с заплащането на битовите сметки през идващите три месеца, а 31% от семействата с автомобил предвиждат, че ще имат усложнения с заплащането на разноските за поддръжката му.
Изследването демонстрира, че дамите са по-силно наранени от повишението на цените на електрическата енергия – 44% от самотните майки и 31 на 100 от самотните дами чакат да изпитат усложнения при покриването на разноските за сила през идващите три месеца. За съпоставяне такива компликации чакат 26% от самотните мъже и 30 на 100 от двойките с деца. Ето за какво равенството в заплащането с мъжете е належащо повече от всеки път, показват от ЕКП. Данните разкриват действителното отражение върху дамите на неравенството в приходите. Средно за Европейски Съюз то е 13 на 100.  В същото време рецесията с разноските за живот затруднява дамите да избягат и от домашното принуждение, защото са финансово обвързани и подвластни от насилника-партньор и не могат да живеят единствено със своя приход, разясняват от ЕКП.

Необходими са незабавни ограничения, показват от ЕКП, и припомнят за проекта от шест точки, който включва:

- Повишаване на заплатите, с цел да се отговори на възходящите разноски за живот;
- Ограничаване на цените на енергията;
- Спешни заплащания за тези, които изпитват най-големи усложнения да заплащат сметките си;
- Забрана на спирането на доставките на енергия;
- Извънредни налози върху свръхпечалбите на енергийните гиганти;
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР