27-годишният Любомир Яков има осем присъди, остава в ареста Най-искрено

...
27-годишният Любомир Яков има осем присъди, остава в ареста Най-искрено
Коментари Харесай

Бомбаджия с фалшиви сигнали пред съда: Зависим съм от алкохола, пуснете ме

27-годишният Любомир Яков има осем присъди, остава в ареста
Най-искрено се оправдавам за постъпката си. Страдам от алкохолна взаимозависимост и ви апелирам за домакински арест, с цел да бъда открит на адреса си.

Това сподели пред пловдивския областен съд 27-годишният Любомир Яков, арестуван за подправен сигнал за минни гранати на гарата в Пловдив. Заплахата той насочи на 15 ноември към 18,50 часа.

Яков, който през октомври м.г. заплаши с ликвидиране посредством майл Ива Митева и Бойко Борисов, пристигна в съда под засилен ескорт. Първоначално се усмихваше, само че откакто чу, че съдът го оставя в ареста за непрекъснато, си скри главата с качулка на излизане от залата. Той отхвърли да изясни за какво е подал следващия подправен сигнал за взривно устройство на гарата в Пловдив.

Прокурор Пресиян Георгиев посочи, че Яков е осъждан неведнъж и има 8 присъди. Три от тях са за сходни закононарушения. Младият мъж към този момент е бил в пандиза. Той не е оправдан и съгласно държавното обвиняване е персона с висока социална заплаха.

" Има действителен късмет Яков да се укрие, защото води бездомнически метод на живот и се прехранва с милостиня ", изясни прокурорът. По думите му Любомир не отговарял и на посочения от него телефон.

Според служебния му бранител Ваня Георгиева Яков е осъждан, само че закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване сега не е тежко съзнателно. " Адресната му регистрация е в село Красново и той няма заплаха да се укрие ", съобщи тя. И настоя за подписка.

Но съдът постанови най-тежката мярка. Определението предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР