27-годишна жена e починала в Университетската болница Св. Георги в

...
27-годишна жена e починала в Университетската болница Св. Георги в
Коментари Харесай

27-годишна жена e починала в болница в Пловдив - по случая тече проверка

27-годишна жена e умряла в Университетската болница " Св. Георги " в Пловдив. Според родителите ѝ, когато положението на щерка им се е влошило, в здравното заведение не е имало доктор, който да ѝ помогне и се е наложило санитарка да прави опити за сърдечен масаж. В търсене на истината от болничното заведение назначиха вътрешна инспекция.

Елисавета Станева е призната в болничното заведение с диагноза вирусна зараза. Била обезводнена и мощно отпаднала. Но, съгласно описа на околните ѝ, след извършената терапия положението ѝ бързо се подобрило. На петия ден от лекуването, нейните родители пристигнали още веднъж да я видят. Тъй като в Инфекциозната клиника свижданията не са позволени, младата жена, която била настанена на първия етаж, се посочила през прозореца. Някой почукал на вратата и и тя отишла да отвори.



И в този миг родителите извън чули по какъв начин Елисавета безусловно се сгромолясва в болничната стая. Успели да влязат вътре, защото вратата на клиниката била отключена. И по думите на майката, там е била единствено санитарката, която пробвала да направи на щерка ѝ сърдечен масаж. В клиниката не е имало други лекари и медицински лица. От болничното заведение отхвърлиха да застанат пред камерата ни. В писмена позиция до медиите настояват, че след прекъсване на сърдечната и дихателната активност, неотложно е почнала животоспасяваща намеса. А дежурната санитарка е била единствено директен очевидец на случилото се.



27-годишната Елисавета Станева постъпва за лекуване в болничното заведение на 9 май след мощно обезводняване. Настанена е в Инфекциозна клиника. Лекуват я с изключение на за вирусната зараза и за съпътстващото заболяване Синдром на Хашимото. След няколко дни положението ѝ се усъвършенства. На съдбовния за фамилията 14 май околните отиват на рандеву в очакване на идващия ден да бъде изписана.

" Потропа ѝ се на вратата, санитарката беше очевидно, тъй като бяхме занесли някои неща за нея персонални. Отвори вратата и в един миг се чу заплашителен звук. Санитарката стартира да я вика по име, обаче не отговаряше, стартира да звъни по телефоните да търси медицински сестри и лекари, викаше: ох, този не ми подвига, оня не ми подвига. Ние разбрахме, че нещо ужасно става, затичахме към входа на поликлиниката ", описа Цеца Станева - майка на Елисавета.

Близките съумяват да влезнат в болничното заведение и виждат Елисавета паднала на земята.

Цеца Станева: " Цялата беше в кръв обляна и санитарката ѝ правеше сърдечен масаж. След това ни изгониха ни, тъй като сме пречели на реанимацията. След 15-ина минути пристигна кола за спешна помощ от КАИЛ, която пристигна без сирена, без звуков сигнал, светлинен, някакъв. "



След към час, на място пристигнала защита от болничното заведение и тогава им съобщили, че Елисавета е умряла.

Цеца Станева: " Аз доктор не видях, видях го, когато пристигна да ми заяви за гибелта на щерка ми. "

Аутопсия е направена, само че околните на младата жена към момента нямат резултат от нея.

" Надяваме се да бъде обяснен случая и да се разбере каква е повода за гибелта на това младо момиче ", сподели Иван Бараков – кмет на село Житница.

В позиция до медиите от лечебното заведение обясниха, че 27-годишната жена е умряла от затруднения на главното си заболяване - кардиомиопатия. Майка ѝ уточни, че тя не е страдала от болести на сърцето и не е приемала медикаменти. В болничното заведение тече вътрешна инспекция.

Екип на БНТ-Пловдив

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР