27 години след обединението на Германия, близо две трети от

...
27 години след обединението на Германия, близо две трети от
Коментари Харесай

Две трети от германците виждат трайни разлики между Източна и Западна Германия

27 години след обединяването на Германия, близо две трети от германците към момента виждат трайни разделения сред хората, живеещи в някогашната комунистическа Източна Германия и капиталистическа Западна Германи я, нещо като " Берлинска стена в главата ". Това демонстрира ново социологическо изследване за най-тиражния немски в. " Билд ".

Извършено от социологическата организация INSA, изследването демонстрира, че 64,6 % от интервюираните считат, че германците виждат такива разделения, спрямо 22,9 на 100, които считат, че са били преодолени.

Допитването, оповестено ден преди обединяването на Германия, демонстрира, че 74 % от германците от някогашна Източна Германия виждат " невидимата преграда ", в съпоставяне със единствено 62,3 % от тези, живеещи в някогашната Западна Германия.

Разделенията станаха явни по време на парламентарните избори на 24 септември, на които гласоподавателите наказаха главните политически партии, които претърпяха най-големите си изборни загуби от Втората международна война насам, до момента в който крайнодясната " Алтернатива за Германия " завоюва 12,6 % от гласовете и влезе в Народното събрание за първи път.

Подкрепата за " Алтернатива за Германия " и нейната платформа " да си върнем страната назад " беше изключително мощна в източната част на Германия, подхранена от гнева против решението на канцлера Ангела Меркел да отвори вратите за над 1 млн. най-вече мюсюлмански мигранти през 2015 година

Малу Драйер, която е социалдемократ и министър председател на западната провинция Райнланд-Пфалц, разяснява, че изборните резултати са " сигнален сигнал " за огромните политически партии и за продължаващите нерешени проблеми на източногерманците .

" Ние подценихме събитието за натиска върху източногерманците , провокиран от смяната и какъв брой трябваше да реализират, с цел да се трансформира обединяването в действителност ", разяснява Драйер и добави: " Обединението не повлия на всекидневието на множеството западногерманци. "

Айрис Глайке, комисар на немското държавно управление по източногерманските въпроси, посочи, че безработицата е намаляла и междинният приход в района е повишен внезапно от обединяването насам, само че спадът на популацията остава проблем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР