27 бебета - 13 момичета и 14 момчета, са родени

...
27 бебета - 13 момичета и 14 момчета, са родени
Коментари Харесай

27 варненчета родени за година по общинската инвитро програма

27 бебета - 13 девойки и 14 момчета, са родени с финансовата поддръжка от инвитро програмата на Община Варна за поддръжка на фамилии с репродуктивни проблеми. Данните са за интервала от началото на 2022 година до ноември, оповестиха от дирекция „ Здравеопазване “.

От старта на програмата през 2015 година родените деца са 152, от които 87 момчета и 65 девойки. Предстои още 34 двойки да бъдат финансово подкрепени, като осем от тях ще получат по 3 500 лева за процедури с донорска яйцеклетка, а останалите - по 2 000 лева за медицински проучвания, след дефинитивно утвърждение от Общинския съвет.

По програмата на Община Варна се финансират двойки с репродуктивни проблеми, както следва:
До 2 000 лв. за проучвания и операции, които не се финансират от ЦАР;
До 2 000 лв. за проучвания, операции и/или инвитро процедура със личен генетичен материал;
До 3 500 лв. за проучвания, операции и инвитро процедури по донорска стратегия.

Двойките, искащи да аплайват, би трябвало да подадат документите (искане, декларация, мед. документация) на гише №13 в Община Варна. Процедурата е облекчена, защото част от информацията се ревизира по длъжностен път. Образци на документите са оповестени на уеб страницата на Община Варна, откъдето могат да бъдат изтеглени

Дирекция „ Здравеопазване “ предлага опция за съвещания на двойки, искащи да аплайват за финансиране на действия по асистирана репродукция, след авансово записване на телефон: 052/820-239.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР