260 талантливи и предприемчиви ученици и студенти от цяла България

...
260 талантливи и предприемчиви ученици и студенти от цяла България
Коментари Харесай

260 ученици и студенти мерят сили и талант в бизнес форума Изгряващи звезди на JA България

260 надарени и предприемчиви възпитаници и студенти от цяла България ще показват основани от тях артикули и услуги в комерсиалното ревю на младежките стартъпи на JA България. То ще се организира от 9.30 до 16 часа в понеделник, 10 юни, под стъкления купол на Софийското Ларго, в сърцето на столицата. Изложението е част от 3-дневния формат на единадесетия юношески предприемачески конгрес „ Изгряващи звезди “. Иницииран и проведен от неправителствената просветителна организация JA България, форумът ще събере на едно място най-хубавите екипи, взели участие през тази образователна година в стратегиите “JA Startup ” (студенти) и „ Учебна компания “ (ученици), приета още през 2006 година от Европейската комисия за най-хубавата процедура в образованието по предприемачество. Това е първата стратегия на Джуниър Ачийвмънт, която дава старта на световната организация през 1919 година в Съединени американски щати.

Тази година общо 35 училищен стартъпи ще се борят за наградата „ Най-добра образователна компания на България “ и присъединяване на интернационалния край на Джуниър Ачийвмънт Европа във Франция през юли. Те бяха определени по време на районните надпревари, които JA провежда през април, всред 135 образователни компании от 95 учлища, които взеха присъединяване в програмата тази година.

Своите бизнес разработки ще показват и 10 студентски екипа от София, Пловдив и Благоевград, взели участие тази година в програмата JA Startup. Няколко от екипите, поканени да се показват на форума, са участници в преакселераторската стратегия „ Challenge YOU “, осъществена тази пролет от JA България в партньорство с Обединена Българска Банка. Студентите ще се борят за наградата „ Най-добър студентски стартъп на JA “ и премия от $5000, която включва и присъединяване на екипа победител на интернационалното съревнование на студентските стартъпи на JA Europe, което през 2019 година ще се организира в Норвегия. Паричната премия за спечелилите е обезпечена от Citi и Фондация Citi.

Форумът започва на 8 юни в София тех парк, където ученическите и студентските екипи ще презентират на сцена пред жури. Търговското ревю на образователните стартъпи ще се организира на 10 юни от 9.30 до 15.30 часа под стъкления купол на Софийското Ларго, в подлеза на ЦУМ и Министерския съвет. Същия ден от 18.30 часа ще бъде и формалната гала по награждаване и церемония вечер в Централния боен клуб в София.

Редица институционални и бизнес сътрудници на JA ще връчат на 10 юни награди в специфични категории – МОН и JA ще връчат премията „ Най-предприемчиво учебно заведение на България “. Министерството на икономиката за пета година ще избере най-хубавия екип в границите на своя конкурс за комерсиална марка „ Брандико “, който се организира в партньорство с JA България. Европейският институт за нововъведения и технологии (EIT) ще връчи премия EIT Raw Materials на една образователна компания. Награди в специфични категории ще връчат и MetLife (награда LifeChanger), Oracle (награда за цифрова креативност), HPE (награда за иновация), A1 България (награда Go Digital), Manpower (награда за най-хубав екип) и други JA България ще връчи и специфичната годишна премия „ Учител на годината “. Жури, формирано от водещи публицисти от български медии, измежду които и основният редактор на " Мениджър Нюз " Ирина Велева, ще връчи и тази година Наградата на медиите за млади бизнесмени „ Стъпки към славата “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР