26 земеделски организации, които не преговарят с правителството, в 11

...
26 земеделски организации, които не преговарят с правителството, в 11
Коментари Харесай

Какво се готви срещу Николай Денков? Почерня от полиция пред Министерски съвет

26 аграрни организации, които не договарят с държавното управление, в 11 ч., започнаха митинг пред Министерския съвет, с цел да желаят оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев.
Тези организации се опълчиха на подозренията за тяхната легитимност с аргумента, че съществуват от 20 години и дават работа на 300 000 души.
Протестиращите желаят да се удвои помощта за секторите „ мляко “, „ плодове “ и „ зеленчуци “, да отпадне таванът на „ украинската помощ “, да отпаднат налозите върху дотациите, да се промени стратегическият проект, да отпаднат някои от административните тежести върху земеделците.
Лидерът на една от организациите в инициативния комитет съобщи пред БНР, че „ този път митингът няма да бъде кротичък “ и, в случай че не бъдат чути, недоволството ще продължи на 25 пътни възела в страната.
Снощи част от сектора подписа съглашение с държавното управление.
Продължаващите митингите земеделците са безапелационни, че обезпечаването едвам на 150 милиона лв. за подкрепяне на секторите „ Плодове “, „ Зеленчуци “ и „ Животновъдство “ е извънредно незадоволително. Едно от главните претенции на представителите на аграрния отрасъл е да се поемат писмени гаранции и да се обезпечи финансиране от страна на властта за неотложно погашение на държавната помощ във връзка с сензитивните браншове в цялостния финансов размер, в който тя беше изплатена през 2022 година и 2023 година, както и да бъде призната национална позиция таванът по тази помощ да бъде повишен двойно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР