26% от консултациите по проекта за предоставяне на услуги на

...
26% от консултациите по проекта за предоставяне на услуги на
Коментари Харесай

26% от консултациите по проекта за предоставяне на услуги на бежанци са били за образование

26% от консултациите по плана за даване на услуги на бежанци са били за обучение. Това сподели по време на представянето на осъществяването на плана за даване на услуги на лицата, получили интернационална протекция на територията на България, Николай Тодоров, супервайзър на обществените и консултанти и преводачи на плана от българска страна на БЧК, началник на плана от българска страна, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус”.
„ Провели сме 806 съвещания на общо 609 лица, от които 278 – мъже и 331 – дами. Голяма част от съветваните са хора, които са били хора на външни адреси”, уточни Тодоров. Той изясни, че това са лица, които не са били настанени в профилирани заведения.
Първите съвещания са свързани с образованието – и това 26%. Консултациите са били в посока проучване на български език, способи за заверка на непознати документи и продължение на обучение у нас, сподели Тодоров.
По отношение на здравната консултация той сподели, че са осъществени такива за регистрация по персонален доктор и придружаване до доктор, превод по време на медицинския обзор. По отношение на трудовите въпроси консултациите са били за даване на информация за метод на намиране на работа, информация за работодатели и административни услуги като съпровождение до Бюрото по труда за регистрация и превод на изявлението с работодателя.
Тодоров сподели, че са оказвали подпомагане на бежанците за вписване на компании, посещаване на нотариус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР