26 области са в грипна ваканция до 11 март, а

...
26 области са в грипна ваканция до 11 март, а
Коментари Харесай

Зам.-министър с подробности за грипната ваканция

26 области са в грипна почивка до 11 март, а в две области - Плевен и Габрово, образователните занятия са спрени до второ разпореждане. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова

За детските градини е написан режим, съгласно който родителите могат да преценяват дали да заведат децата. Изключение вършат детските заведения в Плевен и Габрово, където занятията са спрени. Отсъствия няма да им се пишат, разясни Михайлова.

Изпратени са указания за поддържане на извънредно добра хигиена в учебните заведения и детските градини. Това включва изцяло разчистване на тоалетните, коридорите, стаите, повърхността на чиновете. Децата би трябвало да знаят, че би трябвало да си мият доста постоянно ръцете и да не споделят храни и питиета. В този интервал, в случай че могат, да си носят храна от вкъщи. Бутилките за многократна приложимост би трябвало да се стерилизират. Това е въпрос на персонална хигиена и стартира от вкъщи, уточни зам.-образователният министър.

Грипна зараза на територията на цялата страна от през днешния ден

Системата може да поеме дните грипна почивка. Ако материалът не бъде усвоен, това ще бъде направено при започване на идната година. Материалът, който не бъде усвоен качествено, няма да влиза в матурите, съобщи още Таня Михайлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР