26 на сто от малките небитови клиенти на Енерго-Про Продажби

...
26 на сто от малките небитови клиенти на Енерго-Про Продажби
Коментари Харесай

Нов доставчик на ток имат вече 1/5 от малките фирми в Североизточна България

26 на 100 от дребните небитови клиенти на " Енерго-Про Продажби " към този момент са избрали различен снабдител на електрическа енергия на свободния пазар, оповестиха в сряда от сдружението, снабдяващо Североизточна България.

Миналото лято всички компании, снабдяващи се на ниско напрежение, бяха принудени да изберат търговец на ток, само че им бе даден временен интервал до края на юни 2021 година Дотогава тези от тях, които не са си избрали снабдител, бяха оставени при досегашните си публични доставчици, само че с стандартизиран контракт. Реално цените им останаха същите и даже за някои клиенти леко поевтиняха, само че от 1 юли в случай че нямат контракт с търговец, ще отидат на снабдител последна инстанция, където токът е двойно и повече по-скъп.

От " Енерго-Про " обявиха, че с цел да не се случи това още веднъж са почнали осведомителна акция измежду клиентите си, които още не са избрали търговец на ток. Те ще бъдат предизвестени посредством уведомителни писма по имейла, че би трябвало да сторят това.

На платформа, създадена от Комисията за енергийно и водно контролиране, клиентите могат да си вкарат параметрите на потреблението и да сравнят офертите, които се оферират от лицензираните 30 търговци и да на вършат осведомен избор.

Преди две седмици от доставчика на ток в Югоизточна България – ЕВН, предложиха да се направи законодателна смяна, която да разреши продължение на действието на типовите контракти за доставка на ток, с цел да не бъдат неприятно сюрпризирани с големи сметки потребителите, които до края на юни 2021 година още не разбрали, че би трябвало да си сменят доставчика, или не са създали това. Според бизнес организациите обаче преходният интервал за излизането на свободния пазар е задоволителен и са срещу удължаването му под каквато и да било форма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР