26 март е твърде ранна дата, на която не бихме

...
26 март е твърде ранна дата, на която не бихме
Коментари Харесай

ЦИК обяви готовност за избори с машини на 2 април, по-рано не

26 март е прекомерно ранна дата, на която не бихме могли да проведем изборите с машини. Но на 2 април ще имаме нужните количества хартия за тях, която дава отговор на условията.

Това разгласи в Народното събрание ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова. Тя бе извикана по неотложност от депутатите, с цел да обясни кои са реалистичните дати изборите да бъдат извършени според условията на новия Изборен кодекс.

Той планува на предварителния избор да се гласоподава както с хартиена бюлетина, по този начин и с машини. Новото е, че устройствата би трябвало да разпечатват на предпазена хартия самобитни втори вид бюлетини, които ще се броят също като елементарните, попълнени с писалка.

Именно периодите за доставка на въпросната хартия изглеждаше като вероятен препъникамък пред по-ранното осъществяване на вота.

„ ЦИК има има подготвеност с първите си решения да дефинира мандатите на изборните региони след националното броене “, сподели още Камелия Нейкова. Реорганизацията на броя депутати, който всеки Многомандатен изборен регион излъчва, се постанова поради измененията в разпределението на популацията, открити от преброяването през 2021 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР