26 март е ден, в който отдаваме и почит на

...
26 март е ден, в който отдаваме и почит на
Коментари Харесай

Вижте как Бургас отбеляза Деня на Тракия

26 март е ден, в който отдаваме и респект на всички тези знайни и незнайни воини, които изгубиха живота си на бойните полета “, сподели кметът Димитър Николов

Със заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24 черноморски пехотен полк в Бургас започнаха честванията за отбелязване Деня на Тракия. эВ церемонията се включиха кметът Димитър Николов, представители на Община Бургас и Общински съвет – Бургас, тракийски сдружения и родолюбиви жители.

„ През март 1913 година, водени от любовта към Отечеството и несломимия си военен дух, българските бойци завладяват Одринската цитадела. Тя е едно от най-модерните за времето си уреди в Югоизточна Европа и е считана от военните специалисти за непревземаема. Тази блестяща победа на нашата войска е доказателство, че когато един народ има мощен дух и религия в личните си сили, невъзможни неща не съществуват. 26 март е ден, в който отдаваме и респект на всички тези знайни и незнайни воини, които изгубиха живота си на бойните полета. Нека е светла паметта им, а подвигът им да се помни постоянно. “, сподели във връзка историческата дата кметът Димитър Николов.

Отбелязването на Деня на Тракия продължава довечера с церемониален концерт в Държавна опера – Бургас, който стартира в 18:30 часа. В него ще вземат присъединяване Иво Папазов, Жечка Сланинкова, Петър Ралчев, Ненко Цачев, Митко Денев, Сашо Михайлов, Васко Денев, Таня Стоева. Събитието е с вход свободен и е проведено от Тракийско сдружение „ Екзарх Антим I “ – Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР