26-имата афганистанци, които бяха задържани вчера в покрайнините на горнооряховското

...
26-имата афганистанци, които бяха задържани вчера в покрайнините на горнооряховското
Коментари Харесай

Заловените мигранти искали да стигнат Франция

26-имата афганистанци, които бяха арестувани през вчерашния ден в покрайнините на горнооряховското село Янтра, са платили на каналджиите по 1200 евро на човек, с цел да бъдат преведени през България.
Групата от млади мъже и малолетни обяснили при разпитите, че е трябвало да стигнат до София, а крайната им цел е била Франция. Влезли са в страната през турската граница, като на този стадий не може тъкмо да се откри региона на прекосяване, обявиха от Районната прокуратура в Горна Оряховица, заяви БНР.

Цялата група е говорила на пущунскси акцент, с което се удостоверява изказванието на мигрантите без документи за идентичност, че са от Афганистан.

Чужденците обяснили, че били взети от региона на Гурково и докарани до село Янтра, където в нивите изчаквали да бъдат претрупани на друго транспортно средство.

От арестуваните трима каналджии, обвиняване за трафик на хора, в това число и деца, е повдигнато единствено на един от тях - 50-годишен мъж от Стражица, за който прокуратурата има данни, че за сходно закононарушение е лежал в пандиза преди години в Унгария.

Предстои Районният съд в Горна Оряховица да реши дали да го остави за непрекъснато в ареста. Законът планува за трафик на хора отнемане от независимост от 1 до 6 години и санкция от 5000 до 20 000 лв..

Мигрантите са заболели от краста открили лекарските прегледи. Тази заран те бяха превозени от Горна Оряховица към бежанския център в Любимец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР