26-годишният Васил Василев ще лежи доживот в затвора за убийството

...
26-годишният Васил Василев ще лежи доживот в затвора за убийството
Коментари Харесай

Доживот за готвача Васил, който уби гаджето си в „Банишора“ и стоя часове с трупа

26-годишният Васил Василев ще лежи доживот в пандиза за убийството на 25-годишната си другарка Калина Симова в столичния квартал „Банишора“ през 2019 година Това реши Софийският градски съд на днешното си съвещание.

Съдиите са безапелационни, че Василев, който по време на убийството работел като готвач, е направил закононарушението „ с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод, показал е изключителна гняв, озлобление и садизъм “. Мотивът на обвинения е ревнивост.

Все още щастливи: Калина и Васил

Убийството е осъществено на 15 януари 2019 година към 23.30 часа, стана ясно при изговаряне на присъдата. Васил Василев е наказан по тази причина, че съзнателно е умъртвил посредством задушаване приятелката си.

Двамата са се познавали от 2018 година и по време на случая са живеели дружно. Жертвата е била открита на дивана в хола. Открити са празни бутилки от алкохол. Обвиняемият е бил в прилежащата стая на леглото.

Според психиатрични експертизи той не страда от психологично заболяване и ясно е съзнавал осъщественото от него. Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване пред Софийски апелативен съд.

При следствието на убийството криминалисти описаха, че най-шокиращото е, че  Васил е прокиснал с натрупа в жилището с часове. За закононарушението стана ясно на идващия ден, когато полицията влезе в жилището, разбивайки вратата.



Малко преди  това в СМС до татко си и до друга своя другарка Васил е написал, че си е прерязал вените и кръвта му към този момент тече. Жертвата е открита в дивана на хола изцяло гола. Дрехите й са били разхвърлени.

През 2015 година той е направил опит да се самоубие след разлъка с някогашна другарка. Това обаче се е случило, до момента в който не е бил в България. След случая е имал срещи с психолози, само че не е взимал медикаменти.

Мотивът за убийството е ревнивост, безапелационни са проверяващите. До кавги на 16 януари се е стигнало откакто Калина е получила СМС, който Васил желал да го прочете, само че тя му отказала. Момичето е умряло от задушаване. Няма данни Калина да е била бита преди този момент. Двамата живеели дружно от ноември, а месец преди този момент са се срещнали.

След убийството Васил се е опитал да се простреля с въздушна пушка, само че има единствено няколко драскотини. Двамата са били в Дания, където той е живял известно време. По време на престоя там е направил и опита за самоубийство. Наскоро си е сменил работата и за последно е бил готвач в заведение в квартал „Сухата река“.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР