26-годишният Симеон Ас. и 19-годишният Мехмед Ш. са предадени на

...
26-годишният Симеон Ас. и 19-годишният Мехмед Ш. са предадени на
Коментари Харесай

Младежи от Варна пребиха и ограбиха двама за една нощ, отиват на съд

26-годишният Симеон Ас. и 19-годишният Мехмед Ш. са предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна като съизвършители на два грабежа. Престъплението по член 199, алинея 1, т. 3, по отношение на член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие, било съпроводено и с нанасяне на междинна телесна щета на един от ограбените мъже. 

Подсъдимият Мехмед, който живеел в дома за деца, лишени от наставнически грижи " Княгиня Надежда " във Варна, се познавал със Симеон от към две-три години. На 13 май 2016 година двамата си купили двулитрова бутилка бира и седнали в градинката до ул. " Никола Кънев " да пият. 

Около 20, 20 ч. през градинката минал инцидентен минувач, от който поискали цигари, под претекст че се познават. Мъжът отминал. Симеон и Мехмед го последвали и със застрашителен звук 26-годишният обвиняем заповядал на минувача да спре. Уплашен, мъжът избягал, влезнал във вход на близкия блок и се изкачил до последния етаж в опит да се скрие от двамата си преследвачи. Те го настигнали по стълбите и още веднъж поискали да им даде цигари. Потърпевшият извадил кутия с цигари, дал на всеки по две, само че и това не помогнало да се освободи от тях. 

Симеон почнал да го удря с юмруци в лицето, като му счупил част от горен зъб. Мъжът паднал на земята и тогава двамата нападатели избягали. Пострадалият подал сигнал в полицията и бил откаран в незабавния център на болничното заведение.

Симеон и Мехмед се върнали пред дом " Княгиня Надежда ". Забелязали, че от прилежащия блок излязъл мъж, който се отправил към близко заведение. 

Последвали нищо неподозиращия човек с желанието да го ограбят. Мехмед тръгнал заплашително към него и направил опит да го удари. Свидетелят съумял да се защищити и нанесъл удар на нападателя си. В багра се присъединил и Симеон, който скочил против мъжа. Ударил го и той паднал на земята. Нападнатият усетил, че му е избит зъб. 

Тогава Симеон и Мехмед взели якето му, в което се намирали персоналните документи на потърпевшия, мобилен телефон, към 50 лв., ключове, удостоверение на ръководство на МПС, препис на акт за раждане и кутия с цигари. 

След грабежа потърпевшият също подал сигнал в полицията. Двамата нападатели били разпознати от ограбените варненци и против тях било формирано наказателно произвеждане. 

Предстои делото против 26-годишния Симеон Ас. И 19-годишния Мехмед Ш. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, подсъдимите могат да получат санкции отнемане от независимост от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР