26-годишният Димитър Хр. е предаден на съд с обвинителен акт

...
26-годишният Димитър Хр. е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Млад варненец, забил нож в сърцето на приятел, отива на съд

26-годишният Димитър Хр. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна. Подсъдимият ще дава отговор за опит за ликвидиране, осъществено на 2 октомври 2018 година във Варна. Деянието е довършено, само че не са настъпили плануваните в закона и желаните от причинителя противоправни последствия с помощта на бързата и професионална лекарска интервенция, оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.

``
реклама

Димитър дължал 15 лв. на своя прочут Румен, който си ги изискал. След като длъжникът отказал да ги върне, познатият изискал и получил сумата от бащата на Димитър. С парите Румен отишъл в игрална зала в кв. " Владиславово “. Около 23,20 часа там дошъл и Димитър дружно с другарка и прочут. В залата имало и други гости.

Димитър почнал да дърпа Румен, като двамата си отправяли нецензурни реплики. Охранителят на залата ги избутал на открито, където излезли и други гости. Димитър сипел закани против Румен и очевидците. В един миг потърпевшият след това В.С. решил, че Димитър се кани да му нанесе удар и го изпреварил, като го блъснал с пестник в главата, по-късно нанесъл удар и на познатия на подсъдимия. След това В.С. хукнал да бяга.

Подсъдимият извадил сгъваем нож от джоба си, разгънал го и се отправил към близкия магазин, където бил пресрещнат от жертвата си. След като застанали лице в лице, Димитър нанесъл удар с нож в сърцето на В.С., забивайки острието до дръжката на ножа.

Повикани били полицейски екип, екип на охранителната компания и кола за спешна помощ. Пострадалият бил опериран по неотложност, което избавило живота му. Без интервенцията, подхваната от лекарите, гибелта му е била неизбежна, сочат резултатите от съдебномедицинската експертиза.

Действията на Димитър Хр. се потвърждават от записите на охранителни камери, както и от свидетелски показания. Първоначално той е бил арестуван, а след това съдът изменил мярката му за неотклонение в домакински арест. Наложена му е възбрана да напуща страната.

Предстои делото против Димитър Хр., който ще дава отговор за закононарушение по член 115, по отношение на член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс, да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР