26-годишен мъж, работил като преподавател в музикална школа в Аксаково,

...
26-годишен мъж, работил като преподавател в музикална школа в Аксаково,
Коментари Харесай

Във Варна осъдиха мъж, блудствал с дете

26-годишен мъж, работил като учител в музикална школа в Аксаково, беше наказан от Районния съд във Варна за осъществени от него блудствени дейности по отношение на ненавършило 14 годишна възраст дете – закононарушение по член 149 ал.1 от Наказателен кодекс. Подсъдимият бе приет за отговорен, че на 27 януари 2022 година вечерта направил дейности за да възбуди полово предпочитание без съвкупление във връзка с 10-годишно тогава момче, което вземало при него самостоятелни музикални уроци. Потърпевшото дете незабавно по-късно разказало на майка си какво се е случило и бил подаден сигнал в полицията.

Делото в Районен съд – Варна бе прегледано в процедура на кратко правосъдно разследване, с самопризнание на виновността от подсъдимия и понижаване с 1/3 на избраното му наказване. Така за осъщественото блудничество, Районният съд във Варна наложи на 26-годишния обвиняем, неосъждан до момента, наказване от 1 година отнемане от независимост, като го оправда по в началото повдигнатото му по-тежко обвиняване за закононарушение по чл.157, ал.4. Съдът отсрочи изтърпяването на наложеното му наказване с изпитателен период от 4 години.

Подсъдимият бе наказан още да заплати на потърпевшия сумата от 8000 лева като обезщетение за претърпените неимуществени вреди в следствие от действието, ведно със законната рента, като отхвърли гражданския иск в останалата му част за горницата над тази сума до цялостния предявен размер от 20000 лв.. В тежест на подсъдимия са също направените разходи по делото за близо 5500 лв..

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред Окръжен съд - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР